by Stefanie on 23/12/2016 | Consumptie

Patiëntinterview: CBD-olie haalt het scherpe randje van de pijn

Pijnbestrijding Minder pijnscheuten, betere concentratie en helderder in het hoofd. In dit interview vertelt Thea, getrouwd en moeder van drie kinderen, over haar zeer persoonlijke ervaring met CBD-olie van Sensi Seeds. Ze kreeg het van een familielid die hoopte dat het haar goed zou doen. Het uitgebreide interview kan hier worden gelezen.

Thea Hali

"Drie dingen helpen het leven dragelijk te maken: Hoop, slaap en lachen" - Immanuel Kant


Thea is getrouwd, moeder van drie kinderen en arbeidsongeschikt. Ze lijdt aan reuma, aan posttraumatische dystrofie en is een van de vele vrouwen bij wie het agressieve borstkankergen BRCA type 1 vastgesteld werd.

Ondanks haar tegenslagen op het gebied van gezondheid en dagelijkse pijn valt bij Thea vooral een ding op en dat is haar vrijwel grenzeloze optimisme, haar aanstekelijke positiviteit, haar levenslust en haar lach.

Een familielid gaf Thea CBD-olie van Sensi Seeds in de hoop dat het een positieve bijdrage zou leveren. Het resultaat na twee dagen gebruik: Minder of geen stekende pijnen en minder morfinegebruik.


Dankjewel Thea dat je de tijd voor ons neemt om jouw verhaal met ons en de lezers te delen.

Kun je in het kort wat vertellen over je ziektegeschiedenis?

Ik lijd aan verschillende dingen. Ik heb reuma, ik lijd aan posttraumatische dystrofie en aan de stofwisselingsziekte homocysteinemie, en ik ben drager van het BRCA-1-gen, een agressief borstkankergen.

Als een gezond iemand zijn been breekt dan geneest de breuk meestal alleen al door het aanbrengen van een gipsverband. Bij mij ligt dat anders. Precies op zo’n plek kunnen doorbloedingsstoringen, oedemen of huidveranderingen ontstaan. Mensen met posttraumatische dystrofie hebben te lijden van functiebeperkingen van de betroffen ledematen. Je kunt gewoonweg niets meer. Soms is zelfs amputatie nodig. Het genezingsproces is langdurig. Bij mij is tot dusver alles relatief goed verlopen, maar de pijn blijft. De gewrichten blijven dik en gezwollen.

Ten gevolge van de homocysteinemie neemt mijn lichaam geen foliumzuur, vitamine C en vitamine B12 op. Daardoor heb ik zenuwpijnen, ervaar ik steeds terugkerende griepsymptomen en voel ik me gewoonweg niet goed. Door alle aandoeningen en de stofwisselingsziekte ontbreekt bij mij het gelukshormoon. Ik werd depressief, althans dat dacht iedereen, totdat men bij mij de stofwisselingsziekte vaststelde.

Omdat ik drager ben van het BRCA1-gen, het borstkankergen, werden afgelopen september mijn borsten afgezet. Type 1 is de agressieve vorm. Bij vrouwen met dit gen ligt het borstkanker- en eierstokkankerrisico op 80%. Twee jaar geleden werden als voorzorgsmaatregel mijn eierstokken en eileiders verwijderd en in september dan mijn borsten, direct gevolgd door een reconstructie.

Welke medicijnen gebruik je?

Ik gebruik zeer veel medicijnen, onder andere Paracetamol met codeïne en Celecoxib, wat de stekende pijn van de reuma vermindert. Van Paracetamol met codeïne neem ik dagelijks 4 × 500 mg, dus 2000 mg.

Voor mijn stofwisselingsprobleem krijg ik injecties met vitamine B12, waarna ik het altijd voelt alsof ik griep ga krijgen. Die injecties heb ik elke twee weken nodig.

Bij een operatie krijg je eerst slaaptabletten en dan een medicament waarvan je kalm wordt, in mijn geval Oxazepam. Hierdoor word je slap en beleef je alles gewoon anders op de een of andere manier. Na de operatie kreeg ik morfine, zowel de snelwerkende als de langzaam werkende variant, maar daarvan werd ik erg somber en slaperig.

Foto van Thea Hali die op een ziekenhuisbed zit en met haar rechterhand een verklarend gebaar maakt. Voor haar staat een witte papieren zak van Sensi Seeds. Thea draagt een bril en een wollen trui en heeft donker gelakte nagels.

Waarom CBD-olie?

Mijn broer gaf me een flesje CBD-olie van Sensi-Seeds. Hij had erover gelezen en wilde iets goeds voor me doen.

Hoe werkt de CBD-olie bij je?

Door het te gaan gebruiken kon ik de morfine na de operatie in september al snel verminderen. En de stekende pijn verdween. Daardoor was ik weer in staat gesprekken te voeren, kon ik met mijn kinderen praten en voelde ik me helderder. Door de morfine sliep ik zeer veel en dat was gewoon niet fijn. Bovendien bestaat bij morfine het risico van verslaving, waar ik überhaupt geen trek in heb. Ik slik al zoveel medicijnen.

Het functioneert gewoon goed met de CBD-olie. Het heeft ook invloed op andere dingen. Mijn zenuwpijnen namen af. Gewoonlijk krijg ik elke 14 dagen een injectie met vitamine B12 in de spieren en dan krijg ik binnen een week het gevoel dat ik griep ga krijgen. En dan ben ik alweer toe aan het volgende spuitje. Dankzij de CBD-olie kon ik die injectie langer uitstellen. En de griepsymptomen bleven weg. Ik had minder pijn en kon me beter concentreren.

Dankzij de CBD-olie voelde ik me in algehele zin gewoon rustiger en beter. Ik heb altijd al veel geslapen, maar met CBD hou ik het langer vol.

Ik merk duidelijk het verschil tussen wel of geen CBD innemen. Bij de geplande operatie in september heb ik de CBD-olie direct na de ingreep ingenomen, na die van gisteren niet.

Wat is er gebeurd?

Gisteren moest een noodoperatie aan mijn rechterborst worden uitgevoerd. Er waren problemen met de prothese. De ingreep is poliklinisch uitgevoerd omdat er geen operatiekamer beschikbaar was. Ik ben zonder narcose poliklinisch geopereerd en heb alles gevoeld. De pijn was enorm. Vanochtend heb ik mijn huisarts gebeld en om hulp gevraagd omdat ik afgelopen nacht nauwelijks geslapen had vanwege de pijn.

Nu voel ik heel duidelijk het verschil tussen het al of niet innemen van CBD-olie. Ik had de ingreep niet verwacht en had dus geen flesje bij me. Nu, op dit moment, heb ik veel pijn. De hechtingen trekken als een idioot en ik heb nauwelijks geslapen.

Hoeveel druppels per dag neem je?

Productfoto van CBD-olie van Sensi Seeds, waarbij links de wit-groene verpakking en rechts de bruine fles met wit-groen etiket te zien is. Het gaat om een 10 ml-flesje met in totaal 300 mg CBD. ’s Ochtends wanneer ik wakker word, neem ik 20 druppels. Ik druppel ze de onder de tong. Dat is het eerste wat ik doe. Ik laat de druppels onder de tong oplossen. Dat is voldoende voor de hele dag. Meer heb ik niet nodig. Ook ’s middags hoef ik niet nog een keer in te nemen. Pas ’s avonds wanneer ik naar bed ga, neem ik weer Paracetamol met codeïne.

Hoe snel werkt de CBD-olie bij jou?

Na 20 minuten.

Na de allereerste keer merkte ik de verandering binnen twee dagen. Ik heb het bij mijn borstoperatie in september stiekem het ziekenhuis in gesmokkeld. Ik werd op donderdag geopereerd en op vrijdagmorgen ben ik er mee begonnen. Toen ik op zondag thuiskwam, merkte ik dat ik me goed voelde, me beter kon concentreren en minder pijn had. Ik besloot mijn morfinegebruik onmiddellijk te gaan verminderen. Dat ging dus behoorlijk snel.

Je slotopmerking?

Meer mensen moeten toegang tot CBD-olie krijgen. Hetzij over de toonbank, hetzij bij apotheken, hetzij via ziekenhuizen. Als ondersteunende behandeling kan het een zegen zijn.

Dankjewel Thea.

Wil je meer weten over het onderwerp CBD in de geneeskunde lees dan hier over de mogelijkheden.

Een algemeen overzicht over cannabinoïden in de geneeskunde vind je hier.

Je eigen ervaringen met CBD delen?

Heb jij ook positieve ervaringen met CBD-olie van Sensi-Seeds en wil je die met ons delen? Laat ze dan achter in een commentaar onder dit artikel.

Dat zouden we erg prettig vinden

Het Sensi Seeds Team

Reageren

Plaats een reactie

Wim Simmer

Door mijn aandoening (chronische pijn/totaal versleten wervels en op hol geslagen autonome zenuwstelsel) gebruik ik morfine/spierverslappers en medicijnen voor zenuwpijn.
Daarnaast wordt krijg iedere week spuiten voor de pijn, er zijn en worden al veel pijn zenuwen doorgebrand.
Sinds 4 maanden gebruik ik CBD olie,en zijn de medicijnen en behandeling tot de helft terug gebracht ,en de top van de pijn is eraf.Gebruik 2x daags 20 druppels.

Het ziekenfonds gebeld om dit vergoed te krijgen uit alternatievezorg. Zij waren heel meelevend,zeiden dat ze deze Vraag heel veel kregen,en geven toe dat CBD werkt,maar het staat niet op de vergoedingen lijst van de zorgautoriteit.
Dus geen vergoeding,heel erg jammer,want eigenlijk is de CBD niet te betalen.

29/12/2016

Adriaan Keij

Al is het erg triest die ziekte - toch een mooi verhaal! Ik geloof niet zo in de werkzaamheid van 'medicijnen' van de farmaceutische industrie - het zijn meestal geen 'geneesmiddelen' maar slechts bestrijdingsmiddelen, symptoombestrijders die niet echt 'genezen'. Ik denk dat genezing van het lichaam zélf moet komen, CBD-olie kan daarbij helpen net als goede voeding. Maar verwacht van de dames/heren medici geen zinvol advies op dat vlak: ze hebben 'medicijnen' gestudeerd en weten vrijwel niets van voeding.

Mijn zus heeft baat bij de adviezen van haar Mesoloog, waarnaar ze wonderlijk genoeg door haar 'reguliere' huisarts doorverwezen werd. Ik had nog nooit van 'mesologie' gehoord, maar de benadering lijkt me véél zinvoller dan het blijven verstrekken van chemische middelen, 'medicijnen' genaamd (met alle bijwerkingen van dien). M'n zus heeft er baat bij, wellicht is het ook wat voor chronische patiënten als Thea.

Voor Wim Simmer: er zijn verzekeraars die CBD mogelijk wél vergoeden, zie http://weblog.independer.nl/zorgverzekeringen/zorgverzekering-2017-wordt-medicinale-cannabis-vergoed/ voor een actueel overzicht. En er is in Den Haag een apotheek die het verstrekt, op recept...

10/01/2017

Leave a Comment

Please enter a name
Oops, looks like you forgot something?

Thea Hali

"Drie dingen helpen het leven dragelijk te maken: Hoop, slaap en lachen" - Immanuel Kant


Thea is getrouwd, moeder van drie kinderen en arbeidsongeschikt. Ze lijdt aan reuma, aan posttraumatische dystrofie en is een van de vele vrouwen bij wie het agressieve borstkankergen BRCA type 1 vastgesteld werd.

Ondanks haar tegenslagen op het gebied van gezondheid en dagelijkse pijn valt bij Thea vooral een ding op en dat is haar vrijwel grenzeloze optimisme, haar aanstekelijke positiviteit, haar levenslust en haar lach.

Een familielid gaf Thea CBD-olie van Sensi Seeds in de hoop dat het een positieve bijdrage zou leveren. Het resultaat na twee dagen gebruik: Minder of geen stekende pijnen en minder morfinegebruik.

Read More
Read More
Read More
Read More
Read More