by Stefanie on 29/07/2015 | Opinie

Cannabis en creativiteit: wat zeggen kunstenaars over cannabisgebruik?

Creativiteit Er zijn creatieve mensen die cannabis gebruiken, maar ook die dat niet doen. We hebben nu 10 uitspraken verzameld van musici, auteurs, ondernemers en filosofen die cannabis waarderen om zijn waarde bij het produceren of beter gezegd, verruimen, van de creativiteit. Kijk zelf.


De invloed van cannabis op de creativiteit is al in detail besproken op ons Sensi Seeds-weblog. De relatie tussen de twee is zeer bekend, maar ook zeer complex.

Alanis Morissette

‘Als artiest geeft [marihuana] mij een fijn opstapje. Ik voel me mijn hele leven al vaak telepathisch en ontvankelijk voor onbegrijpelijke berichten. Als ik niet high ben, kan ik die op afstand houden. Als ik high ben, tja, dan komen ze binnen en hangt er niet zo’n gordijn voor, als het ware. Dus als ik helderheid nodig heb… of een flinke sprong bij het schrijven, dan is dit een snelle manier om er te komen.’

Steve Jobs

‘De beste manier waarop ik het effect van marihuana en hasjiesj kan omschrijven is dat het me ontspannen en creatief maakt.’

Sebastián Marincolo

‘Marihuana kan zijn als een liefhebbende partner: een muze en inspiratiebron, en op veel manieren een goede hulp.

Lady Gaga

‘Ik rook veel pot wanneer ik muziek schrijf.

Jason Silva

‘Marihuana is een cognitieve katalysator die verhoogde, vrijuit associatieve creativiteit, verbeterde patroonherkenning en inzichten kan losmaken.

Bob Marley

‘Muziek en grass gaan samen. Ik rook inmiddels al heel lang grass. Sinds de jaren 1960, toen ik begon met zingen.’

Bill Hicks

‘Weet je, ik denk dat drugs een paar *goede* dingen voor ons hebben gedaan, echt waar. En als je denkt dat drugs geen goede dingen voor ons hebben gedaan, doe me dan een lol: ga vanavond naar huis, pak al je platen, banden en cd’s en verbrand ze. Want weet je? De muzikanten die al die fantastische muziek hebben gemaakt die je leven al die jaren mooier hebben gemaakt… haaaartstikke high op drugs.’

Jay-Z

‘Ik heb grass gerookt en zo heb ik ‘Izzo’ kunnen afmaken.’

Terence McKenna

‘Marihuana verbetert de vocalisatie en geeft kracht aan de articulatie. Het transformeert taal in iets dat visueel kan worden waargenomen.’

Justin Timberlake

‘Sommige mensen zijn gewoon beter als ze high zijn.’

 

Ben je het eens met deze uitspraken? Laat een commentaar achter. Als je meer wilt lezen over cannabis en creativiteit, klik dan op de verwante berichten onderaan dit artikel.

Reageren

Plaats een reactie

Cannabis Lobby

"Maak het meeste kunt u van de Indische hennep zaad en zaaien het overal.
George Washington / 1 Amerikaanse president

Groeten uit München,
je partner Cannabis Lobby (cannabislobby.wordpress.com).

29/07/2015

Leave a Comment

Please enter a name
Oops, looks like you forgot something?
Read More
Read More
Read More
Read More
Read More
Read More