Een patiënt vertelt over haar ervaringen met CBD-olie: de constante pijn is verdwenen

Een CBD-oliefles naast de verpakking. Op de achtergrond zijn cannabisplanten

In dit interview vertelt Covadonga F. ons over haar ervaringen met CBD-olie van Sensi Seeds. Sinds ze het is gaan gebruiken, is de jarenlange constante pijn door een schouderblessure verdwenen en slaapt ze als een roos. Ze zocht een natuurlijk alternatief en haar man heeft het gevonden. Lees het volledige interview hier.

Een vrouw die tegen een muur leunt en aan de telefoon spreekt

Hallo Covadonga. Goedemiddag. Heel fijn dat je wat tijd hebt vrijgemaakt om met ons te praten, je verhaal aan ons te vertellen en het met onze lezers te delen. We weten dat je het heel druk hebt met je werk, maar we zijn zeer geïnteresseerd in je verhaal en je ervaringen als gebruiker van CBD-olie en specifiek van de CBD-olie van Sensi Seeds, de olie die je gebruikt. We denken dat het vele andere mensen kan helpen.

Wanneer ben je begonnen met het gebruik van CBD-olie van Sensi Seeds?

Ik ben ongeveer drieënhalve maand geleden begonnen.

Waarom ben je begonnen het te gebruiken? Wie heeft je over CBD-olie verteld?

Ik hoorde over CBD-olie van mijn man die in de cannabisbranche werkt. Hij heeft me verteld over alle eigenschappen van de olie en hoeveel het mij kon helpen, dus besloot ik het te proberen. Ik ben altijd een beetje sceptisch over dit soort dingen geweest, maar omdat ik al heel lang schouderpijn had, wilde ik gewoon graag kijken of ik de pijn kon verlichten.

En heb je wat verbetering gemerkt in de drie maanden sinds je het bent begonnen te gebruiken?

Jazeker. In alle eerlijkheid, volgens mij neem ik niet zoveel in en na ongeveer vier dagen tot een week begon ik te merken dat ik niet meer voortdurend pijn had. De pijn was niet heel hevig, maar wel de hele dag aanwezig. 24 uur constante pijn. En, nou ja, ik ben begonnen met de olie innemen, en ik zal je zeggen, na ongeveer vier dagen had ik niet meer voortdurend pijn. Het enige is dat de pijn terugkwam toen ik me heel erg moest inspannen, maar hij verdween daarna ook weer.

Kun je ons iets meer vertellen over wat je precies aan je schouder hebt?  

Het begon allemaal met pijn in mijn linkerschouder. Ik heb lang met pijn gelopen, totdat de artsen uiteindelijk de diagnose supraspinatus tendonitis stelden. De orthopedisch chirurg vertelde me dat er verschillende oplossingen waren, maar die werkten allemaal niet, dus moest er geopereerd worden. Toen ik… ik had ongeveer twee jaar lang pijn en bijna al het gewicht en de inspanning kwamen natuurlijk op mijn andere schouder neer, dus na de operatie aan mijn linkerschouder kreeg ik pijn in mijn rechterschouder. Het was niet heel hevig, maar wel constant.

Wat voor soort medicatie nam je in om de pijn te verlichten, voordat je de olie probeerde?

Ik ben een beetje… ik vind het moeilijk om voorgeschreven geneesmiddelen, chemicaliën, te gebruiken, want, nou ja, aan de ene kant maken ze je beter, maar aan de andere kant irriteren ze je. Dus eh, in die periode spendeerde ik heel veel geld aan afspraken bij de fysiotherapeut en osteopaat. Het resultaat was niet heel goed, ik voelde me een beetje beter, maar niet veel. Dus ja, als ik de pijn niet kon verdragen nam ik toch een ontstekingsremmer of spierontspanner in plaats van een pijnstiller. Tendonitis is een peesontsteking, dus ik nam alleen medicijnen om de ontsteking te verminderen. Ik nam niets sterkers tegen de pijn, omdat ik dat niet wil. Ik gebruik geen pijnstillers, ik neem ze liever niet als het niet hoeft.

Dus je keuze voor CBD was ook om een volledig natuurlijk product te proberen?

Ja natuurlijk, ik wilde een natuurlijk product proberen dat mijn pijn kan verlichten zonder dat ik mezelf moet volgooien met geneesmiddelen.

Wat wist je over CBD en de eigenschappen ervan?

Toen ik voor het eerst problemen met mijn schouder kreeg, wist ik er eigenlijk niet veel vanaf. Ik kwam meer te weten via mijn man en gemeenschappelijke vrienden die ook in de cannabisbranche werken. Bovendien heb ik veel vrienden die cannabis recreatief en medicinaal gebruiken. Ze vertelden me over de medicinale eigenschappen van cannabis in het algemeen en specifiek over de eigenschappen en gezondheidsvoordelen van cannabidiol, oftewel CBD, en CBD-olie. Ze zeiden dat CBD naast vele andere eigenschappen ontstekingsremmend en pijnstillend werkt en dat het daarnaast geen psychoactieve effecten heeft. Hierdoor werd mijn interesse in het onderwerp gewekt.

Een CBD-oliefles naast de rechthoekige groene en witte verpakking

Ik merk dat je weet dat CBD een van de cannabinoïden of actieve bestanddelen in cannabis is…

Ja natuurlijk, naast de informatie die ze mij gaven, ging ik zelf ook op onderzoek uit. Zo hoorde ik de verhalen van anderen die hebben ervaren hoe behandeling met CBD-olie heeft geholpen bij het verlichten van hun pijn of bij ernstige ziektes als kanker of epilepsie. Ze gaven me ook verschillende artikelen over het onderwerp te lezen. In ieder geval, ik informeerde mezelf een beetje en wist het zeker. Ik moest het proberen.

Zou je ons kunnen vertellen wanneer en hoe je het inneemt, hoe vaak per dag en hoeveel druppels?

Nou, dat hangt er een beetje vanaf waarvoor ik het gebruik. Ik bedoel, ik gebruik het ook voor andere dingen. Ik neem de olie elke dag na het ontbijt in. Ik doe tussen de vijf en acht druppels onder mijn tong, dat hangt ervan af, en probeer ze daar een tijdje te houden. Dan slik ik ze door en drink en zeg een tijdje niets, zodat ze beter werken. Ik neem ze elke dag ’s morgens in en soms ook ’s avonds als ik andere pijn of problemen heb.

Voor welke andere gezondheidsproblemen neem je CBD-olie van Sensi Seeds in?

Nou, ik bedacht dat, omdat ik de ontstekingsremmende effecten voelde, eh, op een morgen had ik een zere keel, een verkoudheid, en toen zei ik, ik doe een paar druppels direct in mijn keel. Ik voelde me beter, maar de pijn kwam een paar uur later terug, dus om twaalf uur ’s middags heb ik weer een paar druppels direct in mijn keel gedaan en verdween de pijn. ’s Avonds heb ik hetzelfde gedaan en de volgende dag was de pijn weg. Ik kon de irritatie van mijn keel stoppen.

Heb je het nog een andere keer op dezelfde manier gebruikt?

Ja, twee keer. De tweede keer stopte de pijn meteen nadat ik de olie had gebruikt, maar daarna had ik wel een normale verkoudheid met een verstopte neus, waar de olie niets aan kon doen. Het viel me wel op dat een normale verkoudheid bij mij tien tot twaalf dagen duurt en soms nog wel langer. Deze verkoudheid duurde echter maar vijf dagen, een groot verschil.

Heb je CBD-olie wel eens op een andere manier medicinaal toegepast?

Nou, ja (lacht). Helaas heb ik ook aambeien. Soms is dit heel pijnlijk. Mijn man, die op beurzen en door zijn werk altijd contact heeft met klanten die het product verkopen en gebruiken, vertelde me dat een van hen de olie direct erop had aangebracht. Dus aangezien de pijn behoorlijk hevig was, heb ik wat olie gebruikt en daarna voelde ik me veel beter.

Ook dit is een ontsteking en aangezien ik geen pillen wil gebruiken, heb ik de olie geprobeerd. De ontsteking werd minder en de pijn nam af. Hij verdween niet helemaal, maar de olie verminderde de pijn wel aanzienlijk.

Hoe vaak heb je het aangebracht?

Ik heb het een week lang een keer per dag na het douchen op het aangetaste lichaamsdeel aangebracht.

Welke verbetering heb je nog meer opgemerkt, of hoe helpt CBD-olie je volgens jou om je beter te voelen?

Ik heb altijd goed geslapen, ik had geen problemen met slapen ’s nachts, maar sinds ik de olie gebruik, wordt ik minder vaak wakker. Bij mijn schouder is de pijn namelijk het hevigst in bed, je wordt wakker door hoe je ligt, meestal wanneer je op je schouders ligt. Wat dat betreft heb ik gemerkt dat mijn slaap enorm is verbeterd.

Je hebt me eerder ook verteld dat je CBD-olie gebruikt om menstruatiepijn te verlichten.

Een vrouw zat aan een bureau in een kantoor

Ik besloot om CBD-olie te proberen, ook weer ter vervanging van de ontstekingsremmers die ik vroeger voor menstruatiepijn innam. De eerste keer dat ik het probeerde nam ik de druppels al in voor mijn schouderblessure, dus ik besloot om de ontstekingsremmer die ik normaal tijdens mijn ongesteldheid gebruikte, niet in te nemen. Ik had wel een beetje pijn, maar veel minder dan normaal. Tijdens mijn volgende menstruatie was de pijn heviger, dus moest ik twee keer zoveel druppels innemen omdat ik meer pijn had. Ik verhoog de dosis afhankelijk van mijn pijn. Voor mij is het een fantastische oplossing, want wij vrouwen moeten deze pijnen helaas elke maand een keer doorstaan en klaarblijkelijk kan je ze alleen verlichten door jezelf vol te gooien met pillen. Hoe minder medicijnen je inneemt, hoe beter.

Gebruik je of heb je andere producten afgeleid van cannabis gebruikt voor medicinale doeleinden? Of ken je anderen die dat hebben gedaan?

Eerlijk gezegd, voordat ik CBD-olie probeerde, heb ik een cannabiszalf geprobeerd die mijn man voor me had meegenomen, maar die verlichtte mijn pijn minder dan de olie. Ik heb andere mensen ontmoet en weet van familieleden van anderen die cannabis in een andere vorm, zoals zalf of capsules, voor medicinale doeleinden gebruiken of hebben gebruikt en zeer goede resultaten hebben bereikt. Zoals bij zoveel dingen in het leven moet je het proberen om te kijken wat beter voelt of wat je helpt om je beter te voelen.

Heb je cannabis wel eens recreatief gebruikt?

Zoals ik al eerder heb gezegd, ben ik altijd omringd geweest door cannabisgebruikers van alle soorten en maten. Uiteraard heb ik het jaren geleden als jong meisje geprobeerd en af en toe gebruikt. Maar op een gegeven moment zorgde het ervoor dat ik me slecht voelde. Normaal gesproken heb ik een lage bloeddruk en val ik snel flauw. Ik was te vaak duizelig, het zorgde ervoor dat ik me niet lekker voelde. Ik nam een paar halen met mijn vrienden, maar kom op, het ging toen niet goed met me. Daarom was ik zo geïnteresseerd in CBD, omdat het niet dat psychoactieve aspect heeft dat zo’n negatieve invloed op mij lijkt te hebben. Ik ben dus heel blij, want CBD is heel geschikt voor mij.

En als laatste wil ik je een meer diepgaande en algemenere vraag stellen: wat vind je ervan dat de legalisering van medicinale en recreatieve cannabis vorderingen lijkt te maken in Spanje?

Wat mij betreft zou cannabis nu gelegaliseerd moeten worden en zoals bij alles geldt: degene die het gebruikt, zou het moeten mogen gebruiken en degenen die het niet gebruikt, nou ja, die gebruikt het niet. Ik ben voorstander van legalisering van medicinale en recreatieve cannabis in Spanje en elders, omdat het iedereen vrij staat om met zijn lichaam te doen wat hij wil. Het wetenschappelijk bewijs waarmee de medicinale waarde van cannabis en haar voordelen worden aangetoond, staat buiten kijf en dat kan alleen maar goed zijn voor ieders gezondheid.

En jij, beste lezer? Wil je je eigen ervaringen met CBD-olie met ons delen?

Als je een positieve ervaring met CBD-olie van Sensi Seeds hebt die je met ons wilt delen, laat dan een commentaar achter onder dit artikel. We horen graag van je.

 • Disclaimer:
  Dit artikel kan niet ter vervanging worden gebruikt voor professioneel medisch advies, een diagnose of behandeling. Neem altijd contact op met uw arts of andere bevoegde deskundigen. Stel het vragen van medisch advies niet uit en negeer medisch advies niet naar aanleiding van wat u heeft gelezen op deze website.

Comments

3 reacties op “Een patiënt vertelt over haar ervaringen met CBD-olie: de constante pijn is verdwenen”

 1. Ik heb fibromyalgie en CVS en zelfs mijn huisarts raadt mij aan om na jaren dezelfde medicijnen te nemen voor de pijn en ontstekingen eens CBD olie te proberen en waarschijnlijk zal ik ook minder slaapproblemen hebben waarvoor ik nu zware medicatie neem en ik krijg gewenning en moet steeds meer nemen.
  Kan u mij raad geven of er iets bestaat voor mijn problemen ?
  Mvg

 2. Heb sinds augustus 2019 tendenit dus peesontsteking frozen shoulder rechter en linker schouder. Wil van de prednison af. Welke cbdolie past bij mij? Staat niet bij bovenstaande artikel welke cbdolie is gebruikt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

 • Profile-image

  Sensi Seeds

  De redactie van Sensi Seeds bestaat uit botanici, medische en juridische experts, plus gerenommeerde activisten zoals Dr. Lester Grinspoon, Micha Knodt, Robert Connell Clarke, Maurice Veldman, Sebastian Marincolo, James Burton en Seshata.
  Meer over deze auteur
Scroll naar top